Martine Ilana

Martine Ilana

A La Mer Collections márka megalkotója. Martine Ilana forradalmasította az amerikai piacon nagy népszerűségnek örvendő ún. wrap watch órákat. Ennél az óratípusnál a hosszú bőrszíj, melyet pántok, láncok, drágakövek és Swarovski kristályok díszítenek, többször körbetekerhető a csuklón.

A kalandos utazások során megismert természeti szépségek és az őt körülvevő érdekes emberek inspirációt nyújtanak a tervezőnőnek az alkotási folyamatban.

Az órák kinézete igazolja Martine szép esztétikai érzékét és azt is, hogy ő tudja mit is jelent valójában az, hogy időtállóság. A magas minőség nála alapelv.

Hitvallása, hogy az órák igenis lehetnek műalkotások, a technológia és a művészet pedig jól kiegészíthetik egymást.

Martine saját bevallása szerint egyszerű stílust képvisel az öltözködésében. Minden alkalommal miután felöltözik, felveszi a szett utolsó darabját: a kiegészítőt. Olyat választ, ami első ránézésre szembetűnik. Ezért hord La mer Collections órát, ami ezt a stílust képviseli.

A tervező egy fiatalos, dinamikus nő és a La Mer Collections márka stílusáról, alapértékeiről határozott elképzelése van.

Minden szezonban a középpontban áll:

  • az egyszerű és kifinomult esztétikum
  • a kézi összeszerelés (megfelelve a tartóssággal szembeni követelményeknek)
  • a természetes alapanyagok, mint az olasz bőr, a 14 karátos arany, a rosé arany elemek és a különféle láncok

Ezekhez az alapértékekhez adja hozzá Martine saját ötleteit és így születnek meg egyedi órái, melyek könnyen megkülönböztethetőek a többi márkától a piacon.

Martine szavaival

„Egy óra is lehet műalkotás. Megtestesíti a készítő szaktudását és egyben kifejezi a tervező saját stílusát is.”

„A mai modern ember ebben a rohanó világban állandó késésben van, pedig csak egy órára lenne szüksége a csuklóján, hogy lássa, nem kell sietnie sehova, még pont időben van.”

„Ha márkás órát viselünk, megtapasztalhatjuk mit jelent az esztétikai minőség, a funkcionalitás és a technikai megbízhatóság.”

„Minden egyes órámon ott van a kezem nyoma. Nagyra értékelem az elegáns óralapokat és a minőségi bőrszíjakat.”

„A kollekcióm tükrözi az életem ritmusát és megmutatja a helyeket, ahol jártam világszerte. Utazásaim során szerzett élményeim, mint megannyi kis apró alkatrész építik fel az óráimat.„

„Maga az óraviselet közvetíti számomra a legbecsesebb értéket: a kapcsolatot művészet és technológia között.”

 

Martine Ilana
A La Mer Collections márka megalkotója